hrvatski jezik

O klubu

 
KINOLOŠKI KLUB MOLOŠKIH PASMINA ZAGREB

Kinološki klub moloških pasa Zagreb osnovan je 1995. godine kao udruga građana, a u cilju promicanja, razvoja i unapređenja kinoloških aktivnosti vezanih uz mološke pasmine. Klub djeluje u sastavu Hrvatskog kinološkog saveza (HKS-a) pri kojem ostvaruje svoja prava i obveze.

Druženje klupskih članova (vlasnika, uzgajivača i ljubitelja molosa) služi promicanju i popularizaciji pasmina, a Klub im pomaže i savjetuje ih pri uzgoju, nabavi šteneta, prehrani i zdravlju pasa. Renomirani dugogodišnji uzgajivači uvijek su spremni podijeliti svoje iskustvo sa svima koji su ljubitelji naših mnogobrojnih pasmina. Nastojimo unaprijediti kvalitetu svake pasmine zasebno kako boreći se u očuvanju njezinog genotipa, tako i obračajući posebnu pozornost na temperament i karakter. Specifičnost karaktera je izražena kod molosa, jer su ih stoljećima ljudi koristili za čuvanje imanja, pratnju i lov. Neprekidno pratimo novosti u promjenama standarda, upućujemo naše članove na njih, pokušavamo unaprijediti zdravlje budućih jedinki u suradnji sa veterinarskim fakultetom i odgovarajućim tijelima u HKS-u donošenjem novih preporuka za uzgoj.

Sve zainteresirane za izlaganje svojih pasa na međunarodnim, nacionalnim kao i specijalim izložbama Klub obavještava o mjestu izložbe i upućuje gdje i kako je prijaviti. Izlagači početnici mogu naučiti i osnove ring dresure, kao i što sve mogu postići svojim sudjelovanjem i izlaganjem svojih ljubimaca na izložbama. Klub i sam organizira specijalne molos izložbe (jedan put godišnje), gdje pokušava okupiti što više vlasnika i uzgajivača iz Hrvatske i Europe, kao i najstručnije europske suce za molos pasmine.

Informiramo sve koji pokažu zanimanje za naše pasmine o svim prednostima kao i poteskoćama sa kojima će se susresti imajući ih za ljubimce, tako da smanjujemo vjerojatnost da oni jednoga dana budu odbačeni i lutaju ulicama. Okupljamo ljubitelje pasmina bez obzira da li u ovom trenu imaju psa ili ne, jer nam je zajednička briga i ljubav koju svi gajimo prema mološkim pasminama i podgrijavamo je našim učestalim sastancima svakog četvrtka u prostorijama HKS-a (Ilica 61, Zagreb) od 20h pa nadalje.

Maja Milinković
Predsjednica
predsjednik@moloss.hr

Dubravko Vrbanović
Blagajnik
blagajnik@moloss.hr

Adrijana Škorvaga
Tajnica
tajnik@moloss.hr
Moloss Klub Zagreb show 2009
KINOLOŠKI KLUB MOLOŠKIH PASMINA ZAGREB

Puškarićeva 32
10250 Lučko

Tel: +385 1 6530 049
Fax: +385 1 6531 109

ŽIRO RAČUN: Zagrebačka banka, 2360000-1101789615

info@moloss.hr
SASTANCI KLUBA

Održavaju se četvrtkom od 20:00 h u prostorijama

Hrvatskog kinološkog saveza